Tuesday, March 3, 2009

Lost World Of Tambun

Seperti yang dirancangkan pada 1 Mac 2009 ahad lepas kami pun ke Lost World Of Tambun.. pukul 8.45 pagi sarah ngan pak uda sampai rumah..pindah barang depa masuk keta kami n kul 9.00 pagi bertolak..Ayang pun bawak pelan jer..maklum la..asyik sembang2 sangat..mcm lama x jumpa..padahal selalu je jumpa.. naik tol Bukit Merah..berenti R&R makan pagi..kami pun sebenarnya tak pernah p lagi.. ersesat gak la... tanya kat pak cik tu..pas tu baru la jumpa..dalam kul 1 lebih sampai.. fuh lega..dah kebas kaki dah ni..dewasa RM25.00 kanak2 bawah 12 tahun RM19.00..dan kanak2 dibawah 90cm..tak kena bayar, selamat.. fatin ngan ilmuna free je la... apalagi..salin2 baju..terus main air la..fatin ngan ilmuna la paling seronok.. ni antara pic yang sempat disnap... x la banyak sangat sebab takut basah kena air.. kamera bukannya kalis air.. hu..hu..
dah salin baju.. tgk muka fatin tu..tak sabar2 nak main air..nak ajak tangkap gambar pun tak mau dah

ni tempat untuk kanak2..

abah pun leh tumpang sekali..sonoknya abah main gelongsor yer

tgk papan gelongsor tu yer..pompuan2 yg kat situ abaikan k.. ni tempat gelongsor utk org dewasa..aku pun try naik gak..fuh..rasa cam nak mati jer..tak mau naik dah...

ni tempat mandi org dewasa..tapi ada gak kanak2 mandi tapi ngan pengawasan org dewasa la..laut buatan ni..ada la ombak2 kecil..

ni antara kemudahan yang disediakan...ketapi..ada lagi seperti kapal yg ayun laju tu..aku naik kecut perut gak la..kerusi yg dia pusing2 sampai aku pening kepala, kuda, keta semuanya pusing2 jer..aku tak tau nak bagi nama apa

dah nak balik dah..sempat la amik gambar kat pintu depan ni..ni family pak uda

good bye..nanti kalau ada kelapangan waktu dan wang kami datang lagi..

Balik singgah Kuala Kangsar dulu..beli cenderahati sikit..lepas tu singgah Kuala Sepetang..sapa2 tgk Majalah 3 tahu la..pasal Mee Banjir Udang, kami pun sebab tingin nak rasa cam na sedap ke tak sampai masuk tv3 tu..cari jugak gerai tu sampai jumpa walaupun hujan lebat, masuk gerai mula2 tu silap gak la sebabnya sementara nak sampai gerai tu banyak lagi gerai mee udang. sampai2 je..tu dia..ramai giler..macam kenduri pun ada....maklumlah dah glamor.. lama gak la tunggu.. sementara nak leh makan..sedap..n udang dia memang banyak..leh tgk sendiri k..dekat 13 ekor ke 15 ekor ada la.. harganya sepinggan ada RM8, 10 dan 12. kami order yg RM8.00. Puas hati la..kalau udang banyak cam ni..dan paling best sebab udangnya segar..tu yang penting. nak habaq secara detail tempat ni pun tak pandai sangat..yang pastinya Kuala Sepetang, Perak..ataupun see...ada no te tu..tepon ler kalau nak tahu lebih lanjut..dalam kul 10.30 mlm sampai rumah...

Pagi Isnin lak..anak2 buah ajak pi berkelah..apalagi ok je lah..bukan jauh pun dalam 20 minit je..Ulu paip, Karangan..

sedapnya..bawa ikan temenung bakar cicah air asam..sedap..belah utara panggil ikan temenung..tempat lain panggil ikan kembung kot..

Align Centercuti minggu ni walaupun penat tapi menyeronokkan..dapat jalan2..merapatkan hubungan kekeluargaan..

4 Komen:

nURmALa mAZLan said...

cam best je lost world tambun nih

mamaaffiq said...

amboi...ros sakan betui jalan-jalan ye...gambar ayang ngan fatin je..mana gambar ros...dah lama tak jumpa ni..ke dah fobia nak amik gambar cam akak..kak dah gemuk le ros...

rossizam said...

to nurmala: best gak arr..leh la jalan2 ccuti sekolah ni..

to mamaffiq: gambar ros? erm..malu la..nak tempek gambar..bukan jer nak tempek gambar pun kalau leh tak mau tangkap gambar...fobia gak tgk diri lam gambar..banyak sgt lemak..now on diet ni..baru turun 2kg..

MaDihays{Ida} said...

wah, ros bercuti2 malaysia, bestnyer...