Thursday, January 29, 2009

Batu Feringgi

Cuti tahun baru cina hari tu p jalan2 batu feringgi, wak Fatin mandi laut..sebenarnya tak rancang pun..tiba2 pagi rabu tu kawan Ayang tepon ajak p jalan2, boring katanya kalau jln2 satu family je..tu yg ajak kami..lagipun pak uda ni kawan baik Ayang dari kecik lagi, dah dapat bini n anak pun sama2 girl.. depa kata nak p mana2 pun tak pa,mula2 depa ajak p zoo, kami tak mau la sebab cuti awal muharam hari tu dah pi dah, ingat p jln2 kena angin laut best gak.. dah pakat setuju kami pun p la..naik satu keta ja..kancil depa.. senang sikit..maklumlah penang ni kan selalu ja jem senangla skit..fatin ngan ilmuna la yang best ..kan main lagi..fatin sampai tak mau naik nak main air ja.. jenuh pujuk...lepas dah mandi2 p makan kat padang kota lama..lepas tu fatin ngan ilmuna main kat taman permainan..balik rumah sampai lam kul 10 mlm dah..penat nya..walaupun penat tapi best....dan kami rancang bulan 3 ni nak p Lost Word Of Tambun, Ipoh lak..best ke? tak tau la sebab tak pernah p lagi...

ni la pak uda satu family..ni kat Padang Kota Lama..
ni permandangan kat Batu Feringgi, ramainya..
Fatin ngan Ilmuna yang seronok main air sampai tak mau balik...


6 Komen:

Mak Su said...

tgk gambar kat padang kota tu, teringat masa saya gi rombongan tingkatan 5, tahun 1986... lain bebeno.

ct_as said...

sronoknye dpt main air...teringin nak bawak anak2 main air kat pantai tp berkesempatan lg.

Suzi said...

ros... Lost Word Of Tambun, Ipoh tu dah siap ke?...ros pergilah, pastu buta laporan. bila balikm'sia nanti blh ke sana...kami duk Tronoh dekat juga tu...

rossizam said...

mak su : padang kota dah byk berubah..la ni ada dataran gurney lak..lebih panjang ruang utk bertenggek amik angin..mcm padang kota gak..cuma tak da ruang makan je..

ct as : memang best dpt wak anak jln2..nanti jln2 la yer..

suzi: Lost world Of Tambun tu dah siap dah...nanti ros masukkan lam entry bila dah p la... tak sabarnya...

sipeNinLalat said...

Isk isk iskkkk... Pantai Batu Feringgi mmg meninggalkan kesan. Dulu mase 1st time p Feringgi tu Tsunami melanda. Seb baik kite org selamat...

mamaaffiq said...

uhh...bestnya ros pi batu feringgi..dah lama tak pi..sejak tsunami aritu rasa takut lak nak jejak kaki kt sana..tapi skang semuanya dah ok kan..tingin nak p pekena pasembor padang kota...sedapnya..