Tuesday, January 6, 2009

Nak buat Rumah..

Tahun ni ingat nak ada rumah sendiri dah..nak cuba berdikari walaupun nak buat rumah hanya di depan rumah mak..masih lagi leh minta tolong kalau ada ape2 emergency, terutama kalau tengah2 malam fatin nangis, susah hati betul, dok ngan mak leh mak tolong jampikan gak..he.he.. mak ros leh gak la ubat-ubatkan orang, tetapi semua itu atas kehendakNya.. ros tak da duit sangat nak buat besar2, ni pun nak buat pinjaman ni..cuma dapat jimat dari segi tapak jelah.. tanah mak... kalau tidak banyak modal nak beli tanah lagi... cukuplah buat 2 atau 3 bilik tidur dulu, janji keperluan asas semua ada.. ye lah of course nak ada bilik air, dapur, ruang tamu n yg penting bilik tidur la... so, nak minta tolong blogger2 yang tahu pelan2 rumah ke, anggaran kos ke, laman2 web pasal pelan2 yg boleh di design kan ke, apa2 je lah yang kaitan ngan pembinaan rumah ni.. ros ada amik contoh pelan rumah ni, bagi ros cantik gak ler tapi saje nak tanya pendapat pengunjung blog ni lak..cam na..ok tak?


5 Komen:

SiS-lin said...

bt masa skrg ni mmg hrga brg semua naik ross..tp klu nk tgk pelan ke hias deco ke,sis slalu beli anjung seri dn impiana..x prnah miss tau....ada byk info kt situ...

yani_worldpeace said...

betul kata sis lin, aritu kena bro ni, die wat garaj je pun kos dah lebih rm20k...gawat gawat..

kite tag ros...sila jawab tag ye...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
kita pun sama tengah dalam dilema nak buat umah kat kampung suami or kampung sendiri. Ikut hati cam malas nak bina umah, baik duk KL aje, tapi tulah, husband dah sound awal-awal, pencen aje balik duk kampung

ct_as said...

akak nak komen pasal umah xde la mahir benor..tp pelan 1st one tu rasanya better than 2nd one. pasal harga..mmg mahal..thn lps ayah akak extend umah kat kg..rasanya rm10k tu baru upah je..itu brg beli sendiri. Kalu nk tanya pasal landskap boleh la akak consult..hehe..

miss.k said...

hye sis,
i ada buat construction..
if plan yg 1st tu rm120k siap sume tp depends on material jugak la mcm bumbung tu nk gne material ape..mybe dinding tu nk batu2 suzuka ke..bleh bincang...
ape2 hal bley contct sy 0176720067 miss eja. tq =)
tiada yg indah selain berada dirumah sendiri.